Neurociència i educació: com podem jugar, aprendre i ser més creatius? (retransmissió en directe)

  • Data 11/11/2015

Paul Howard-Jones: l’aprenentatge a partir de la comprensió dels processos cognitius i la neurociència.

Howard-Jones destaca per haver estat mestre, inspector educatiu i, actualment, investigador i referent mundial en el desenvolupament d’estudis sobre com aplicar la neurociència per millorar l’ensenyament i l’aprenentatge i establir nous criteris en la teoria educativa alhora que concretant els nous descobriments en propostes de polítiques educatives.

Howard-Jones, ens apuntarà algunes claus per millorar l’aprenentatge a partir de la comprensió dels processos cognitius i la neurociència. A partir d’aquestes evidències i les conclusions de la seves investigacions debatrem sobre:

- Existeixen mites sobre el desenvolupament del cervell dels infants?

- Els jocs ofereixen experiències d’aprenentatge positives? Com poden ser aplicats en educació? Com podem jugar, aprendre i ser més creatius?

- Com influeix la tecnologia en els cervells dels infants?

- Hi ha algunes edats que són més importants que altres per l’aprenentatge?

- Com l’aprenentatge de noves habilitats canvia el cervell i impacte en com aprenem al llarg de la vida?

Debats d'Educació és un fòrum organitzat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, amb la col·laboració del MACBA, que té per objectiu promoure el debat sobre temes d'actualitat i de fons que considerem claus en relació als reptes i problemes que ha d'afrontar l'educació en el context social, polític i econòmic que vivim.

Moderarà: Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill i Josep M Mominó, professor dels Estudis de Psicologia i Ciències de l'Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).

Conferència en anglès. Servei de traducció simultània al català. 

Segueix la jornada en directe per Twitter amb les etiquetes #debatseducacio o bé @UOCdirecte i @FundacioBofill

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar