Quines són les tendències en l'aprenentatge servei? Reflexions del professor Andrew Furco

  • Data 16/10/2015

Entrevistem al professor Andrew Furco, vicerector de participació i compromís públic i professor de la Universitat de Minnesota i un referent expert internacional en aprenentatge servei i institucionalització. Més informació: http://www.aprenentatgeservei.cat/ @apscatalunya #aprenentatgeservei #tendenciesAPS

L'entrevista forma part del seminari en línia on es reflexiona sobre qüestions com: Quines innovacions i millores s’estan introduint en l’aprenentatge servei a nivell internacional? Què ens aporten de nou? Des de quins sectors sorgeixen les millores? Quines condicions faciliten l’adaptació i implementació d’aquestes millores? Quins reptes i obstacles existeixen per la implementació de l’APS a Catalunya? I a altres països? (Quines són les evidències positives què tenim sobre els beneficis que està aportant? Quins aprenentatges podem extreure de les recerques que s’estan fent a nivell internacional? De quina manera està incidint l’APS en la motivació, el rendiment i la implicació social dels joves? 

El professor Furco posa alguns temes rellevants sobre la taula com: cal treballar per l'aprenentatge servei crític, cal estudiar les relacions entre les comunitats i els centres educatius. També ens explica que continuem tenint el repte de millorar i recuperar els projectes en l'educació primària i secundària. D'altra banda, tenim el repte d'implicar molt més els membres de la comunitat al llarg de tot el projecte i cedir-los control en determinats moments. 

Finalment, Andrew Furco expressa algunes condicions requerides per implementar millores en l'aprenentatge servei com són l'autenticitat, la intencionalitat de totes les accions del projecte i les relacions de confiança i col·laboració amb la comunitat.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar