Ross Flatt - Revolucionar l’escola des del design thinking i el joc.

  • Date 05/05/2016

Debat d’Educació amb Ross Flatt, dissenyador d’aprenentatges i responsable de les solucions didàctiques del programa Teacher Quest de l’Institut of Play de Nova York (EUA) . Flatt té una experiència de més de dotze anys com a professor, especialista en l’elaboració de plans d’estudis i administrador. L’any 2009, va ser un dels docents fundadors de Quest to Learn, una escola pública de Nova York creada per l’Institute of Play. Ross hi va treballar com a professor de secundària, i posteriorment en va ser subdirector. Actualment, com a dissenyador principal de solucions didàctiques a l’Institute of Play, Ross acompanya el desenvolupament professional del professorat mitjançant el programa Teacher Quest, dirigit a professors de dins i fora dels Estats Units. 

Acte organitzat per la Universitat Oberta de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill amb la col·laboració del Consolat General dels Estats Units de Barcelona.

http://www.debats.cat, #debatseducacio

SÍNTESI D'IDEES

Quins són els elements del joc que són útils per a l'aprenentatge?

Cal crear experiències que facin que aprendre sigui irresistible.

Es tracta d'aplicar les qüestions que fan que un joc sigui interessant i un èxit, a l'aprenentatge.

Es pot practicar de forma col·lectiva i tots hi participen.

S'aprèn mentre es juga.

No passa res si t'equivoques.

Coneixes els resultats del que estàs fent de forma immediata.

Les oportunitats són constants.

Quins beneficis té el joc per al procés d'aprenentatge?

Està demostrat que activa la part del cervell de la memòria i de la presa de decisions i s'aconsegueixen millors resultats acadèmics.

Aporta energia i canvia l'entorn d'aprenentatge fomentant les relacions socials.

Reforça les soft skills: pensament crític, resolució de problemes, empatia, col·laboració, creativitat, comunicació.

Com s'ha portat a la pràctica?

Ross Flatt és un dels mestres que han creat l'Institut of Play, per dissenyar pràctiques educatives basades en el jocs. També fan formació per a altres docents, presencial i online.

L'escola pública Quest to Learn de l'estat de Nova York és un exemple de com s'aplica amb èxit aquesta metodologia. La docència normal es combina amb jocs puntuals o amb missions a llarg termini que serveixen per consolidar l'aprenentatge i fomentar les soft skills.

Qüestions importants a l'hora d'aplicar el joc a l'aprenentatge

Els mestres han de creure i viure el procés de disseny dels jocs. Han de transmetre als alumnes les ganes de participar-hi.

Els mestres han de treballar de forma col·laborativa amb altres mestres i han de tenir temps i espai per pensar, dissenyar i desenvolupar el joc.

És bàsic que el disseny pensi en l'empatia. Cal posar-se en la pell dels jugadors. És molt important provar el joc i demanar opinió. Si un joc no és interessant, no motiva a jugar-lo i per tant no s'aconsegueixen els objectius d'aprenentatge.

Cal tenir clar quin és l'objectiu d'aprenentatge que es busca amb el joc.

Tipus d'experiències de joc

Practicar un joc puntual que desenvolupa una o diverses habilitats. Pot ser en diferents suports: digital, cartes, de taula, etc.

El joc com a experiència. Es planteja un repte al llarg termini, amb una història fictícia i personatges. Els alumnes formen part d'aquesta història. Van superant proves que els permeten passar al següent pas.

Ludificació de l'experiència (gamification).

We use our own and third party cookies to improve the information that is made public on our website and to collect statistical information. If you continue browsing, please consider accepting its use. You can change the settings and learn more here.

Accept