La escuela inclusiva: riqueza de la diversidad y potenciación de capacidades individuales - L. López

  • Fecha 02/06/2015

La Lola López @estudisafricans, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), afirma que ella, com moltes altres persones, creu que la diversitat cultural és una riquesa. Les persones immigrades tenen dos registres culturals diferents i per tant dues formes diferents d’enfocar la vida, la de la cultura d’origen i la de la cultura de recepció. 

Per tal que l’educació tingui en compte aquesta riquesa hi ha diferents reptes però la Lola en destaca els següents: deixar de considerar la diversitat cultural com un element distorsionador; que el sistema educatiu sigui suficientment flexible per canviar una escola que sovint és homogeneïtzadora i sàpiga posar en valor la diversitat, potenciant les diferents capacitats de l’alumnat.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicaciones y videos

Contenido relacionado

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar la información que se hace pública en nuestro sitio web y recoger información estadística. Si se continúa navegando, considere que acepta su uso. Puede cambiar la configuración y obtener más información aquí.

Aceptar