Àlex Hinojo Sánchez
"Em defineixo com un activista pel coneixement lliure i pels drets digitals"

Àlex Hinojo Sánchez

Gestor del coneixement. M’agrada analitzar organitzacions complexes i ajudar a definir estratègies a mitjà termini en institucions culturals i educatives. Soc diplomat en Ciències Empresarials (UAB/UOC), amb postgraus en Gestió Cultural (UB) i Museologia (UPF). M’he especialitzat en la divulgació cultural a la xarxa mitjançant plataformes obertes, especialment la Viquipèdia. També em defineixo com un activista pel coneixement lliure i pels drets digitals.

He treballat amb els principals museus, biblioteques, arxius i universitats dels Països Catalans, així com amb diverses institucions a escala internacional, difonent els beneficis de treballar en obert, en xarxa i de manera descentralitzada i col·laborativa.

Actualment treballo com a coordinador de la Comunicació de Recerca a la Universitat Oberta de Catalunya.

Anteriorment he estat coordinador digital de l'Institut Ramon Llull i director executiu de l’organització Amical Wikimedia, des d’on vaig impulsar diversos projectes culturals i educatius i per la qual vam rebre el Premi Nacional de Cultura el 2014, per la nostra contribució al coneixement universal en llengua catalana i per fer possible que el coneixement sobre la cultura catalana sigui accessible en qualsevol llengua.

També soc cofundador del projecte Drets Digitals, des d’on defensem els drets humans a l’entorn digital, com ara el dret a la privacitat, el dret a l’accés a la informació i el dret a la llibertat d'expressió, entre molts d'altres

Actes

Ha format part dels actes següents

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar