Fundació Bofill

Fundació

Què i com

La Fundació Bofill som una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1969 amb l’objectiu de promoure la transformació i el canvi social del nostre país.

Som un laboratori de recerca i propostes centrat en l’àmbit de l’educació que treballem per impulsar recerques, debats i iniciatives per generar oportunitats educatives i combatre les desigualtats socials.

Actuem amb llibertat i amb plena independència en relació a les administracions públiques, els partits polítics, les confessions religioses i els interessos econòmics. La Fundació Bofill, d’acord amb el mandat dels seus fundadors, no defuig cap de les qüestions que poden contribuir a bastir una societat més justa i democràtica.

Hi ha molts reptes pendents per millorar la societat, però des de l’any 2009 a la Fundació apostem per la millora educativa com una palanca per a la millora social. Creiem que si construïm un sistema educatiu veritablement inclusiu, equitatiu, que generi aprenentatges valuosos i significatius, i que no deixi ningú enrere, contribuirem a fer una societat millor. Per això, treballem per crear noves propostes, coneixement rigorós i consensos per millorar la qualitat i l’equitat del sistema educatiu català.

Per fer-ho, col·laborem amb grups acadèmics d’universitats, experts del món educatiu, de les administracions públiques, investigadors i investigadores, directors i directores d’escola, docents, activistes, moviments de pares i mares… per proposar iniciatives i solucions a alguns dels principals reptes educatius que tenim com a país.

FAQS: 9 preguntes freqüents sobre la Fundació Bofill

Missió

Innovació i cooperació per transformar l’educació a Catalunya:

Treballem per promoure i estendre noves oportunitats educatives per superar les desigualtats socials

Visió

Per superar aquesta crisi, els dos pròxims anys hem de garantir el dret efectiu a l'educació gratuïta i de qualitat per a totes les famílies. La crisi ha fet evidents els dèficits d'equitat del nostre sistema i amenaça d'agreujar-los. És el moment d'impulsar noves propostes, compromisos i programes que afrontin el grans reptes de l’equitat.

Necessitem millors polítiques públiques i programes efectius per:

  • Generar oportunitats educatives comunitàries
  • Lluitar contra la segregació escolar
  • Reduir l'abandonament escolar
  • Transformar les escoles en desavantatge

Fundació

La nostra història

Fundació Bofill

Per què es crea la Fundació Jaume Bofill?

Per contribuir a la millora de la societat catalana mitjançant la promoció i el suport d’iniciatives que ajudin al coneixement i a la transformació del nostre país. Algunes de les preocupacions fundacionals són: estimular els valors de la democràcia i de la participació entre els conciutadans, promoure models socials i polítics que afavoreixin la igualtat social, i contribuir a l’afirmació nacional de Catalunya.

Fundació Bofill

Quan es constitueix?

El mes de maig del 1969 gràcies a la iniciativa del matrimoni format per Teresa Roca i Formosa i Josep Maria Vilaseca i Marcet. Recentment s’ha publicat una biografia de Josep Maria Vilaseca escrita per Jordi Amat, Un país a l’ombra. Vida de Josep Maria Vilaseca Marcet (1919-1995), que podeu comprar aquí. Amb motiu d’aquesta publicació, el 29 d’octubre de 2015, es portà a terme l’acte “El passat inspira el present. El compromís cívic, polític i religiós de Josep Maria Vilaseca Marcet, 20 anys després de la seva mort”, a l’Ateneu Barcelonès. Podeu veure un resum d’aquest acte aquí.

Fundació Bofill

Qui era Jaume Bofill?

Jaume Bofill i Bofill, casat amb Roser Soliguer, va ser un filòsof i professor universitari que va morir l’any 1965. El seu tarannà rigorós i dialogant i la seva personalitat carismàtica van portar els impulsors de la Fundació a donar-li el seu nom en reconeixement a la seva persona.

Fundació

Equip de govern

El Govern està format per persones amb trajectòries notables, que garanteixen una visió àmplia de la societat i la capacitat de detectar-ne els reptes principals. Sobre la base d'una visió clara per avançar cap a una societat més justa i cohesionada, els patrons aporten visió i estratègia a l'activitat de la Fundació.

Fundació

Equip directiu

Fundació

Equip de projectes

Fundació

Serveis generals

Han format part de l'equip de la Fundació Jaume Bofill:

Carlos Abellán, Anna Adell, Ana Alcantud, Xavier Araiz, Marta Arànega, Meritxell Argelagués, Laia Arissa, Carla Asensio, Brenda Bär, Carles Barba, Elena Barbancho, Nil Barutel, Carla Bassa, Neus Batlle, Júlia Betrian, Samuel Blàzquez, Toni Borrell, Elena Caballé, Laura Campo, Maria Carbajales, Aleyda Casas, Teresa Climent, Marta Comas, J. Albert Corominas, Emma Cortés, Àlex Cosials, Maribel de la Cerda, Sara Cortina, Neus Domènech, Carla Domínguez, María Domínguez, Sandra Escapa, Núria Escobar, Maria Faig, Albert Farré, Begonya Folch, Laura Gabriel, Marina Gaig, Cristina Galí, Laia Galindo, Jose María García, Marina García, Míriam García, Núria Gavaldà, Marina Gay, Sílvia Gil, Neus Giménez, Míriam Gonzàlez, Marina Guinó, Xitlali Hernández, Laia Inglés, Anna Jolonch, Laia Ligüerre, Carles López, Montse López, Maribel Lozano, Florència Kliczkowski, Mariona Matas, Valtencir M. Mendes, Júlia Marcè, Laura Marín, Beatriz Martín, Lola Marínez, Virgínia Mascaró, Mireia Mata, Mercè Mauri, Laura Molina, Alba Montserrat, Alícia Moreno, Anna Moret, Marta Nomen, Anna Oliva,  Marc Parés, Ismael Peña-López, Daniel Pelufo, Marta Pinart, Laia Pineda, Carmina Pinya, Rodrigo Prieto, Ramon Puertas, Maite Pujol, Xavier Pujol, Ana Rial, Jose Luís Rodríguez, Marta Romeu, Núria Ros, Guillem Salvans, Clara Sánchez, Anna Tarrés, Guillem Tenas, Judit Vallès, Paula Veciana, Júlia Ventura, Xavier Vidal, Miquel Vilallonga i Sara Yamaka.

Estudiants en pràctiques i voluntaris que han col·laborat a la Fundació Jaume Bofill:

Ruth Agudo (UAB), Laura Alomar (UAB), Elsa Arranz (UPF), Oriol Balcells (UB), Albert Bayé (UOC), Monserrat Briz (UB), Ana Cámara (Institut Josep Tapiró), Núria Casanovas (UAB), Anna Casas (UPF), Alexandra Chaves (UPF), Marta Colom (UdG), Karen Constantine (UAB), Helena Costa (UPF), Didier Coutanceau (UPF), Ferran Dalmau (UPF),  Laura Díaz (UAB), Cristina Duarte (UAB), David Estefanell (UPF), Andrea Fernández (UAB), Aroa Ferrer (UPF), Cristina Ferrer (UdLl), Marta Florences (UOC), Marina Force (UPF), Joaquín García, Ruth García (UB), Carlota Gelonch (IATBA), Neus Giménez (UPF), Agustín González (Udl), Pol Guillaumes (UPF), Isabel Guzmán (UAB),  Judith Hidalgo (UB), Laura Lleida (UPF), Claudia Lozano (UAB), Júlia Marcè (UPF), Laura Marín (UdL), Berta Maristany (UAB), Ferran Martí (UAB), Laia Mauri (UPF), Laura Miquel (UAB), Marta Montserrat (UB), Judith Mulet (UB), M. Ángeles Muñiz (UB), Desirée Ortiz (UPF), Lídia Pàmies (UdL), Clàudia Pardo (UPF), Olga Pasqual (UAB), Olga Perea (IES Ronda de Lleida), Montserrat Pérez (UAB), Sandra Periago (UPF), Laia Picas (UPF), Judith Puigdomènech (UAB), Sheila Rei (IES Ronda), Berta Riera (UPF), Diana Sánchez (UAB), Manel Salvador (UB), Antoni Simó Tomàs (UB), Marta Solé (UAB), Gemma Teixidó (IBEI), Belén Tolsà (IES Ronda), Helana Torra (UPF), Mª Carmen Torres (UAB), Jaume Vilalta (UB), Paola Villalba (UPF) i Elisabet Zaplana (UOC).

Recursos

Algunes dades

Els recursos de la Fundació Bofill provenen principalment de les col·laboracions que establim amb altres institucions per portar endavant projectes (19%) i d’una donació patrimonial fundacional (78%) que garanteix la independència de les nostres activitats.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar