II Jornades Educació Avui: Protagonistes del canvi educatiu

Completat

Les Jornades Educació Avui ofereixen anualment a la societat catalana un espai de reflexió, debat i anàlisi sobre la situació actual i els reptes de futur immediat de l’educació a Catalunya. Es tracta d’unes Jornades destinades a tres públics objectius diferenciats: practitioners de la comunitat educativa, policymakers de la política educativa i experts de diferents àmbits de coneixement. Amb la segona edició de les jornades es vol reflexionar, debatre i treballar sobre el paper dels vells i nous protagonistes de l’educació, i saber qui ha de donar resposta a les diferents prioritats educatives.

A les primeres Jornades Educació Avui vam establir les prioritats educatives a Catalunya. En aquesta nova edició volem reflexionar, debatre i treballar sobre el paper dels protagonistes del canvi educatiu per saber qui ha de donar resposta a les diferents prioritats educatives. L'objectiu és que aquest espai de trobada, obert a tots els representants de la societat, sigui un reconeixement a les persones, xarxes, institucions i projectes que mouen el canvi educatiu avui a Catalunya.

Amb la visió de 360 graus i la mirada centrada en l'aprenentatge al llarg de la vida i a través de la corresponsabilitat i la societat educadora, la segona edició oferirà nous formats i espais de treball. A més de les conferències, les taules rodones i els debats, s'exploren formats com les miniconferències, els tallers i els vídeos itinerants.

Els continguts tractaran aspectes com els següents: Nous i vells protagonistes en l’actual paradigma de l’educació, les polítiques educatives que necessitem avui: Una mirada a Catalunya i Europa, l’escola com a hub social d’innovació, els nous drets educatius dels joves. Garantir?los, ampliar?los i repensar?los, alternatives d’aprenentatge i orientació per als adults, participar o decidir? Una lectura dels consells escolars sota l’ombra de la LOMCE, els compromisos que han d’assumir els nous protagonistes de l’educació i quins canvis s’han de produir en les diferents esferes educatives. Diferents experiències d'èxit seran també presentades en els espais de miniconferències i tallers.

Video

No t’ho perdis

Quines polítiques educatives necessitem avui? - Xavier Bonal i Toni Verger

L'èxit de la conciliació - Escola Dolors Monserdà-Santapau i projecte Pedibús

Taller de la biblioteca - El laboratori de lletres i imatges - Biblioteca Roca Umbert de Granollers

Els nous drets educatius dels joves. Garantir-los, ampliar-los i repensar-los

L'èxit de l'hospital - Hospital de dia i Aules hospitalàries de Sant Joan de Déu

Taller dels castellers - Castellers de Vilafranca

L'èxit de la interculturalitat - IES Eduard Fontserè

Resum de L'estat de l'educació a Catalunya. Anuari 2013: Miquel Martínez

Actes

Actes anteriors

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar