notapremsa_educacio360.jpg

120 ajuntaments, centres educatius i entitats se sumen a l’Aliança Educació 360

Un any després de la seva presentació, 750 persones responen a la convocatòria de l’Aliança Educació 360 que anuncia les seves línies d’actuació per al 2019 i presenta la crida Centres Educatius 360

  • Data 28/01/2019

Un any després de la seva presentació, 750 persones responen a la convocatòria de l’Aliança Educació 360 que anuncia les seves línies d’actuació per al 2019 i presenta la crida Centres Educatius 360

Dia i hora: dimecres, 30 de gener de 2019, de 9.00 h a 19.00 h

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (carrer Montalegre, 5. Barcelona)  

Els mitjans interessats podran prendre declaracions, a les 10.30 hores, a la sala vestíbul de la sala teatre. Es prega confirmació per tal de poder facilitar l’accés al recinte.

Un any després de la seva presentació, l’Aliança Educació 360 ha aconseguit aplegar 120 ajuntaments, amb una població que representa el 30% dels habitants de Catalunya, centres educatius i entitats i, al llarg del 2018, ha impulsat i acompanyat més de 40 experiències arreu de Catalunya.

Com promoure les propostes educatives dels adolescents, en horari de tarda, com construir una oferta coordinada d’extraescolars per a tothom a un municipi o com connectar educació, cultura i comunitat són alguns dels temes que s’han treballat als darrers mesos amb un impacte molt positiu a diferents poblacions catalanes.

El proper dimecres 30 de gener, a la Jornada l’Educació avança en clau 360, en la que s’han inscrit 750 persones de 140 municipis diferents, es compartirà el treball realitzat durant aquest any i els reptes per l’actual. Durant la jornada, intervindran Carles Barba, director de l’Aliança Educació 360, Rafael Homet, diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica i Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

En clau internacional, la jornada comptarà amb la Conferència de Sana Jafri, cap de programes de Chicago Learning Exchange. Jafri participarà també del posterior diàleg amb Jordi Collet, professor de sociologia de la Universitat de Vic, Moisès Esteban, director de l’Institut de Recerca Educativa de la Universitat de Girona i Mònica Nadal, directora de Recerca de la Fundació Jaume Bofill.

Crida Centres Educatius 360

A la tarda, la Jornada convocarà a totes les escoles i instituts de Catalunya interessats a la presentació de la crida Centres Educatius 360. Amb aquesta convocatòria, s’anima a escoles i instituts que volen ampliar, repensar o millorar les seves dinàmiques en clau d’Educació 360 a fer-ho realitat. 

Durant la presentació, es donaran a conèixer tots els detalls de la crida: bases de participació, requisits, terminis i l’acompanyament que s’oferirà als projectes participants. A més, intervindran tres experiències d’èxit: l’Escola La Maquinista de Barcelona, l’Escola dels Encants de Barcelona i l’Institut Escola La Mina de Sant Adrià de Besòs. Podeu veure aquí el Programa complet de la Jornada Anual.

Educació 360 és una iniciativa educativa, social i política que vol impulsar un canvi profund en el model educatiu. Planteja integrar els aprenentatges i l’educació que es produeixen en tots els temps i espais de la vida de les persones, connectant l’escola, famílies i tots els recursos i actius de la comunitat.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar