imatgeannex_dossierpremsa.jpg

Annex al dossier de premsa. Escola Nova 21

Resum d’objectius i accions del programa Escola Nova 21

  • Data 27/09/2016

Resum d’objectius i accions del programa Escola Nova 21

La iniciativa vol contribuir a una actualització del sistema educatiu a Catalunya, fonamentada en el consens dels organismes internacionals sobre un propòsit educatiu enfocat a generar competències per a la vida en el context del segle 21, unes pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen, i unes metodologies que permetin mesurar els assoliments de cadascuna de les competències.

El Programa té tres objectius generals:

a) Crear un marc amb les característiques educatives que hauria de tenir una escola avançada, en base a col·laboracions amb la UNESCO i l’OCDE i treballant conjuntament amb escoles que ja disposin de pràctiques educatives avançades: un propòsit educatiu competencial; mesures d’assoliment d’aprenentatge referides a tots els objectius; pràctiques d’aprenentatge fonamentades en el coneixement de com les persones aprenen; i una organització dirigida a l’aprenentatge de tots els infants, que actualitza la reflexió i tasca educatives i oberta i vinculada a l’entorn.

b) Generar els procediments i estratègies formatives que possibilitin a les escoles participants la transició sistemàtica des dels models tradicionals d’ensenyament-aprenentatge (en tots els seus graus) al marc d’escoles avançades (en tota la seva diversitat), partint del seu propi projecte educatiu, de tal manera que ofereixin eines que en el futur puguin ser emprades per a generalitzar aquest marc i contribuir també a reformular el perfil professional dels docents i la seva capacitació i formació.

c) Generar coneixement sobre pràctiques educatives avançades –en particular, metodologies de treball globalitzat interdisciplinar– i de la seva avaluació competencial, així com evidències de l’impacte en l’aprenentatge cognitiu i no-cognitiu.

Per a més informació, descarregueu-vos l'annex complet.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar