cobertamagnet.jpg

Dossier de premsa. Extensió del programa Magnet, una estratègia d’innovació educativa per afavorir l’èxit escolar

Extensió del programa Magnet, una estratègia d’innovació educativa per afavorir l’èxit escolar 

  • Pàgines 9
  • Data 05/04/2018

Extensió del programa Magnet, una estratègia d’innovació educativa per afavorir l’èxit escolar 

  • La Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB uneixen esforços per reduir la segregació escolar, amb la col·laboració dels municipis.  
  • La segregació escolar és un repte prioritari en molts països del món. Suposa un greu problema per a l’equitat educativa. 
  • Per revertir les dinàmiques de segregació escolar cal acompanyar les mesures de planificació educativa (intervenció coordinada de diferents administracions en la planificació i el desenvolupament d’estratègies d’escolarització equilibrada) amb mesures per generar confiança i compromís entre les famílies que no opten per la matriculació en aquests centres.
  • “MAGNET. Aliances per a l’èxit educatiu” és un programa que promou una  innovació profunda en els centres educatius com a una estratègia per reduir la segregació escolar i garantir una oferta educativa de qualitat per a tot l’alumnat. 
  • Cadascun dels centres educatius fa una aliança amb una institució cultural o científica, que l’acompanya durant 3 anys en el desenvolupament del projecte d’innovació, que transformarà el seu projecte educatiu amb un enfoc metodològic més globalitzat.
  • El model té un llarg recorregut als EEUU com a estratègia d’innovació-desegregació. A Catalunya s’ha fet un pilot durant cinc anys en 5 centres educatius, i ha demostrat que és una estratègia valuosa per canviar la percepció social del centre educatiu, atraure les famílies del seu entorn i augmentar la preinscripció escolar.
  • El programa creixerà fins a arribar a 45 centres educatius el 2020, amb una convocatòria anual de selecció. Aquest curs s’incorporen 9 centres i a l’abril s’obre la nova convocatòria per seleccionar 15 nous centres educatius per al curs 2018-2019.
  • Cada escola comptarà amb la valuosa implicació d’una institució aliada durant aquests anys. Es tracta de quinze institucions de referència i excel·lència en un camp de coneixement específic (ciència, tecnologia, art, comunicació audiovisual, etc.), que tenen un compromís educatiu amb la societat i una gran capacitat de transferir innovació i coneixement.

Dossier de premsa aquí.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar