coberta_notadepremsa_crida_comunitats_que_eduquen.jpg

Nota de premsa: 30 projectes comunitaris es repensen per oferir més i millors oportunitats educatives

111 propostes comunitàries s’han presentat a la Crida “Comunitats que Eduquen" per redefinir-se i oferir més i millors oportunitats educatives, de les quals 30 han estat seleccionades.

  • Pàgines 4
  • Data 03/05/2018

111 propostes comunitàries s’han presentat a la Crida “Comunitats que Eduquen" per redefinir-se i oferir més i millors oportunitats educatives, de les quals 30 han estat seleccionades.

El dia 15 de maig s’iniciarà un procés de mentoria i capacitació amb els impulsors de les 30 iniciatives als que s’aportarà eines metodològiques i recursos per millorar el seu potencial educatiu.

L’escola per sí sola no pot oferir a tot l’alumnat totes les competències que necessita pel seu desenvolupament. Els nois i noies s’eduquen i aprenen en tots els temps i espais de la seva vida: dins i fora de l’escola, en entorns presencials i virtuals i en contextos formals i informals. L’actual moment de canvi i renovació educativa ha de contemplar el potencial educatiu més enllà de les aules, connectant el currículum escolar amb l’aprenentatge integral de cada alumne i la seva comunitat.

Les extraescolars (especialment les no esportives) són un àmbit de fortes desigualtats educatives ja que l’accés depèn de l’oferta disponible al territori així com de la capacitat adquisitiva de les famílies. La capacitat adquisitiva i el context sociocultural de les famílies són les que determinen en darrera instància la desigualtat d’oportunitats.

L’informe del Síndic de Greuges del 2014 sobre el dret al lleure educatiu i a les activitats de colònies i extraescolars constatava que hi ha una distància de fins a trenta punts pel que fa a les possibilitat d’accés a les oportunitats educatives en el lleure entre sectors socials diversos.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar