notapremsa.png

Nota de premsa: Per invertir més i millor. On han d'anar els recursos en educació els propers anys?

Si la despesa educativa a Catalunya s’equiparés a la del conjunt d’Espanya (4,4% del PIB), disposaríem de 1.500 milions d’euros addicionals per gastar en educació

  • Data 30/10/2018

Si la despesa educativa a Catalunya s’equiparés a la del conjunt d’Espanya (4,4% del PIB), disposaríem de 1.500 milions d’euros addicionals per gastar en educació

En un escenari de recuperació econòmica, és vital pensar com recuperar els nivells d’inversió pública en educació, però també com fer que aquesta sigui més efectiva i eficient. Cal, per tant, definir quins haurien de ser els criteris i els àmbits on prioritzar els recursos.

Els estudis internacionals assenyalen on s’haurien de situar les prioritats de la inversió educativa per tal d’aconseguir un sistema educatiu de més qualitat i més equitatiu. Aquestes apostes serien: universalitzar l’accés a l’educació infantil de primer cicle, garantir la gratuïtat de l’ensenyament obligatori, millorar les competències docents, incrementar els recursos en els centres desafavorits i universalitzar la participació i la finalització de la secundària postobligatòria.

Ara bé, són aquestes apostes viables i sostenibles en el curt, mig i llarg termini? Quines mesures i quines polítiques caldria dur a terme per fer efectives aquestes apostes? I quins compromisos estratègics? Quines altres prioritats d’inversió haurien de contemplar-se per al futur? 

Aquestes apostes i aquests interrogants són a la base de l’acte públic que aquí us presentem sota el títol “Per invertir més i millor. On han d’anar els recursos en educació els propers anys?”, que tindrà lloc al CaixaFòrum Barcelona, el proper 5 de novembre de 9:00h a 14:00h.

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar