imatgenotapremsa.jpg

Nota de premsa: Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2018

10 palanques per al canvi: l’aportació de l’Anuari 2018

  • Data 20/06/2019

10 palanques per al canvi: l’aportació de l’Anuari 2018

Catalunya viu actualment processos de canvi i innovació en el seu sistema educatiu i en les seves escoles. Aquests canvis s’observen en la manera d’enfocar els ensenyaments (menys memorística, més competencial), en les preocupacions de fons (equitat i inclusió), i en les apostes sobre com governar-los (autonomia de centre, treball en xarxa i coresponsabilitat entre administracions i agents educatius).

El principal desafiament que té plantejat el sistema educatiu avui dia és com fer reals i profunds aquests canvis, apostant per accions decidides valentes. Més enllà de mesures cosmètiques i d’innovacions superficials, calen propostes fermes de transformació educativa.

En aquest Anuari presentem 10 palanques per garantir els canvis que requereix el sistema educatiu. Aquestes palanques han estat identificades i contrastades en un procés deliberatiu que ha comptat amb més de 100 experts, autoritats i professionals de l’educació (universitats, centres educatius, administració educativa, entitats...). Finalment, sota la direcció científica de Jordi Riera (catedràtic d’Educació de la URL-Blanquerna), 17 autors han estat els encarregats d’elaborar els capítols on es concreten les palanques seleccionades.

Més informació a la nota de premsa.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar