notapremsa_apostes4.jpg

Nota de premsa: Per una tria d'escola justa i igualitària

CICLE DE DEBATS L’educació a Catalunya: les apostes necessàries

  • Pàgines 10
  • Data 25/03/2019

CICLE DE DEBATS L’educació a Catalunya: les apostes necessàries

PALAU MACAYA, Dimecres 27 de març de 2019, de 18:00 h a 20:00 h

Catalunya és, després de Madrid, la comunitat amb un nivell més elevat de de segregació econòmica entre escoles. A Barcelona, si les famílies triessin el seu centre de primària més proper, la segregació de l’alumnat desafavorit es reduiria entre un 20% i un 70%, depenent de la zona.

No regular el procés d’elecció o obrir-lo molt (models de zona única en grans ciutats) incrementa la segregació.

Alhora, és poc realista pensar en un sistema on es “forci” a les famílies a escolaritzar els seus fills en aquells centres que millor convingui per assegurar una distribució equilibrada.

El repte és utilitzar els instruments disponibles (zonificació i adscripcions, reserva de places, informació a les famílies, planificació de l’oferta i concentració de recursos en centres desafavorits) perquè les famílies triïn en confiança i sense risc de provocar segregació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar