logo-pensant-el-futur-de-l-educacio.jpg

Pensant en el futur de l'educació

Com podem contribuir a impulsar el canvi educatiu a Catalunya? Quins desafiaments haurà d'encarar l'escola del futur? Aquestes són preguntes que ens interpel·len a molts professionals i institucions en l'àmbit de l'educació.

  • Pàgines 100
  • Data 01/04/2014
  • ISBN 978-84-941361-1-5

Com podem contribuir a impulsar el canvi educatiu a Catalunya? Quins desafiaments haurà d'encarar l'escola del futur? Aquestes són preguntes que ens interpel·len a molts professionals i institucions en l'àmbit de l'educació.

Quan el 2003 en Jordi Sànchez des de la Fundació Jaume Bofill va idear els Debats d'Educació, de seguida va trobar uns aliats per tirar-los endavant: Xavier Aragay i Carles Sigalés de la Universitat Oberta de Catalunya. En aquell moment potser no auguraven la llarga vida que han tingut aquests debats, però el temps ha demostrar la lucidesa de la seva proposta: generar un espai de reflexió per "pensar el futur de l'educació a Catalunya". Un espai de debat educatiu adreçat a tota la comunitat educativa (docents, tècnics, famílies, investigadors, entitats educatives...), però també als actors socials, polítics i econòmics, per crear les complicitats imprescindibles entre tots els agents. La voluntat és aportar elements de reflexió i de debat entorn dels reptes de l'educació, aixecar la mirada per poder veure-hi més enllà, per preparar el terreny i avançar-nos a nous horitzons educatius.

Amb aquesta intenció, durant aquests 10 anys hem convidat mig centenar d'experts de reconegut prestigi internacional que han aportat mirades diverses, moltes d'elles especialment inspiradores. Sovint hem sortir del debat amb ganes de saber-ne més i amb la necessitat de continuar la discussió, sempre amb aquella sensació d'haver sortir de la voràgine del nostre dia a dia, per reflexionar junts sobre el sentit de la nostra feina i contribuir al necessari debat sobre els propers reptes de l'educació a Catalunya i al món.

Durant tots aquests anys hem compartit amb vosaltres la satisfacció de poder comptar amb aquest espai de reflexió i debat: ens hem trobat a la sala de debats, ens hem descarregar els vídeos i publicacions que, des del primer dia, són a disposició de tothom a la web i ara, amb la campanya "les 3 coses que he après sobre educació" hem volgut celebrar els 10 anys dels "Debats d'Educació" d'una manera molt especial. Aquesta crida a tota la comunitat educativa ha volgut apel·lar a l'experiència reflexiva de cadascú i recollir les vostres aportacions sobre allò que considereu més important en educació, allò que sabeu que funciona o que és útil per respondre les necessitats educatives del món d'avui. El resultat han estat centenars d'aportacions d'una gran qualitat, una reflexió col·lectiva de gran valor entorn de 10 eixos del canvi educatiu. Us convidem vivament a passejar-hi!

Documents relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar