6.gif

Regions d'Europa

Aquesta obra assoleix tres objectius:

  • Pàgines 160
  • Data 26/01/1987
  • ISBN 84-7410-311-8

Aquesta obra assoleix tres objectius:

1er. Identificar unitats territorials de nivell regional abastant tota la superfície d'Europa que puguin ser comparables a efectes d'anàlisi de població i altres temàtiques socials i econòmiques. En total s'identifiquen 332 regions europees.

2on. Identificades les regions, l'estudi inicia l'anàlisi de cadascuna d'elles per les dades de població total, superfície territorial i la relació d'aquestes dues variables expressada en la densitat d'habitats per km2.

3er. Enquadrament de l'evolució de la població d'Europa en la segona meitat del segle XX dintre l'evolució de la població del món en aquest mateix període. El món habitat es reparteix en vint grans conjunts, entre els quals figuren els quatre grans conjunts europeus.

La temàtica estudiada comprèn els increments i canvis de la població mundial, l'evolució de la natalitat, mortalitat i creixement natural, les taxes de reproducció i de reemplaçament de les generacions, l'esperança de vida en néixer, les poblacions de més i de menys edat. L'estudi resta obert a la temàtica de les nacionalitats i a la de les demarcacions metropolitanes que òbviament resulten importants en tractar de la regionalització. Les referències a aquests temes sovintegen en el text, encara que en ell no s'intenta un tractament sistemàtic general d'aquests dos temes. El caràcter d'aportació de materials bàsics de l'estudi ha portat a l'elaboració d'abundants estadístiques: 56 taules omplen les pàgines 91 a 147. Il·lustren el text 21 gràfics entre els quals abunden els mapes. El llibre escrit en català acaba amb una presentació sintètica (abstract) en anglès.

Documents relacionats

Autors

Equip implicat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar