Barris educadors per garantir la igualtat d’oportunitats a tothom -Rosa Balaguer

  • Data 25/06/2015

La Rosa Balaguer @rbalaguerb @casalinfants, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), explica que el Casal dels Infants ofereix entorns educatius per a infants i joves que viuen en zones vulnerables, tenint com a objectiu l’arrelament en aquests entorns i, conjuntament amb els diferents actors, poder garantir una igualtat d’oportunitats. 

Pensant en l’educació dels propers anys, la Rosa explica que cal una educació comunitària, anant més enllà de l’escola i la família. Així mateix, la multiculturalitat d’aquestes zones requereix trobar, de forma interdisciplinària, la manera de sumar els diferents sabers, rols i sinèrgies i poder, així, garantir la igualtat d’oportunitats. Per últim, entén que l’escola ha de ser com el pal de paller de la comunitat, essent un entorn educatiu tant en l’horari lectiu com no lectiu, per als infants i els adults, les famílies i els veïns, aconseguint una escola oberta i centre de vida de la comunitat. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar