Benestar Digital | Com conviuen la tecnologia amb la desconneció als centres educatius?

  • Data 27/09/2023

Estem vivint una allau d’informació vinculada a la notícia que Suècia revisaria la digitalització escolar o la de com Holanda va prohibir l’ús de telèfons a les aules. Aquest fet només ha fet palès el neguit, raonable previsible de tota la comunitat educativa per saber com afrontar i gestionar l’exposició de les identitats de les seves estudiants a les xarxes i en els entorns digitals. Des del projecte d’Equitat Digital apostem per un ús de la tecnologia en l’àmbit educatiu que posi el benestar dels infants, adolescents i joves al centre de les prioritats. Això ens exigeix estar ben informades dels riscos d’aquesta digitalització; invertir i promoure usos de qualitat entre l’alumnat, fomentant un rol crític i creatiu a la qual s’exposen defugint només d’un rol passiu de consumidors de continguts.

En aquest Exploratori procurarem indagar en la recepta necessària per fer conviure l’aterratge desmesurat de tecnologia educativa a les aules. L’esdeveniment forma part del Laboratori d’Oportunitats Educatives per l’Equitat Digital. Serà un espai en el qual abordarem el repte des de diverses perspectives: educativa, tecnològica i ètica. Però sobretot, on oferirem recursos i orientacions pràctiques, perquè qualsevol educador, família o persona interessada per l’educació provinent de qualsevol sector, pugui construir-se un criteri respecte de com promoure espais de benestar digital en el seu context, i fins i tot, posar en pràctica una primera experiència a la seva aula. Ho farem en comunitat, de la mà de professionals referents, inquietes i curioses per saber com aquestes tecnologies poden servir-nos per a millorar l’educació!

I, sobretot, t’animem a participar presencialment per gaudir de l’experiència completa.

Programa de l’acte:

17:15 h-17:30 h - Obrim portes i cafè de benvinguda.

17:30 h-17:35 h - Benvingudes!

17:35 h-18:25 h - Diàleg exploratori: “Benestar digital: Entre la prohibició i la deixadesa. Com conviuen la tecnologia amb la desconnexió als centres educatius?”.

Amb:

Moderat per:

  • Coral Regí - Educadora i assessora en transformació educativa.

18:25 h-19:30 h: Tastets d’experiències i tallers (més informació d'aquí a poc temps):

Presentarem 4 experiències provinents de grups d’innovació docent, entitats comunitàries del tercer sector i de professores innovadores. Totes elles ens mostraran com estan experimentant, reflexionant i debatent amb les seves alumnes entorn d’usos creatius i responsables de la tecnologia i com aquesta ha de conviure per garantir el seu benestar personal i digital.

T’animem a compartir les teves reflexions personals o simplement dir-hi la teva a les xarxes amb l’etiqueta #EquitatDigital . I si ets una docent que ja està treballant la relació entre la digitalització i el benestar emocional de les estudiants al centre, et volem conèixer!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar