Campanya Mundial per l’Educació: Reptes a assolir i noves propostes - Montse Bobés i José Mansilla

  • Data 02/06/2015

La Montse Bobés @montse_bobes, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), presenta la Campanya Mundial per l’Educació i en representació de les entitats que en formen part, exposa el seu objectiu: Lluitar per tal de garantir una educació de qualitat, equitativa, inclusiva, gratuïta i de formació contínua per a tothom. Com a aspectes molt importants per a l’entitat, entre d’altres, anomena l’eliminació de les desigualtats en educació o el reconeixement del paper de la ciutadania en el seguiment, així com els avenços que s’han aconseguit fins ara en educació. 

En José Mansilla, @Sonrisasdebombay, en representació també de nombroses entitats que formen part del Moviment, a continuació, enumera tres propostes estructurades en referència als propers esdeveniments de l’agenda internacional en educació, entre les quals es troba recuperar i aconseguir els objectius del mil·leni en 25 països que no van poder-ho fer en el seu moment. Al mateix temps, explica dos factors que considera ineludibles, essent l’avaluació de les polítiques i mesures desenvolupades per tal d’obtenir una millor eficiència i eficàcia un d’ells, i una dotació financera adequada, l’altra. Per últim, Mansilla recorda al govern espanyol el plantejament que va fer la Comissió de Cooperació del Congrés dels Diputats, per tal que es consideri com a alternativa a aplicar, la dedicació mínima del 8% de l’ajuda Oficial al Desenvolupament a aspectes d’educació en cooperació. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar