Capgirant els espais escolars. Les veus dels protagonistes del canvi

  • Data 28/06/2017

Vídeo resum de la Jornada final del Projecte #HackTheSchool 2016-2017 que va tenir lloc el dissabte dia 17 de juny a Barcelona. Convençuts de que repensar els espais escolars és central per la transformació educativa que estem vivint, #HackTheSchool, espais per aprendre i conviure, va néixer com una aposta per reflexionar i experimentar amb la reorganització i transformació dels espais escolars com a element catalitzador d’un canvi més profund, tant a nivell educatiu com a nivell comunitari.

Moltes reflexions i interrogants es van abordar en la jornada. Què passa quan proposem a un centre que redissenyi algun dels seus espais per tal de millorar els aprenentatges dels alumnes i la convivència al centre? Sorgeixen noves oportunitats d’aprenentatge i relació durant el procés? Com s’han superat les dificultats que han anat apareixent? Com s’han estimulat els coneixements i experteses de la comunitat i quin paper ha jugat? Quines estratègies funcionen millor per implicar a alumnat i famílies? Quines solucions s’han produït i quines d’aquestes són més sostenibles? Quins són els aprenentatges generats i els canvis que s’han donat? Queden reptes per endavant?

Aquesta trobada va ser un espai d’intercanvi de bones pràctiques, d’aprenentatges i solucions que els centres han desenvolupat amb la involucració de la comunitat educativa. També va ser un espai de reflexió i treball amb la conferència de María Acaso “Idees per dissenyar espais d’aprenentatge i convivència” i tallers participatius. 

 

Ponent

Equip implicat

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar