Com acompanyem les transicions educatives per garantir l’èxit escolar? #joacompanyo

  • Data 30/11/2017

Saps què és l' #EDhackRaval de la @FundacioBofill i @TotRaval És un nou laboratori d’innovació educativa focalitzat en generar solucions i projectes a reptes educatius locals del barri del Raval a través de la metodologia de la hackató. Un dels 4 reptes que vol resoldre és com acompanyar més i millor les transicions educatives dels estudiants per garantir l'èxit escolar de tots els infants i joves del barri del Raval.#joacompanyo, i tu? Descobreix tota la informació sobre aquest repte aquí: https://raval.edhack.cat/reptes/jo-acompanyo.

Has pensat mai que les transicions entre etapes educatives són un moment crític en la vida dels nois i noies? El pas a la secundària coincideix amb un moment vital ple de canvis físics, socials i emocionals. Sovint també una nova escola, nous companys, noves dinàmiques d’estudi. Són moments on és fàcil desorientar-se i sentir ansietat. Això pot provocar dinàmiques d’absentisme, desmotivació, hostilitat... Sovint s’acaben superant, però poden derivar en abandonament prematur i fracàs escolar. També l’etapa entre els 16 i els 18 és clau en el desenvolupament dels projectes de vida, especialment en l’actual conjuntura de crisi econòmica, precarització del mercat laboral i increment del risc d’exclusió. Les transicions escolars són moments d’alta vulnerabilitat, però en que s’obren grans oportunitats.

T’atreveixes a hackejar les transicions per assegurar l’èxit educatiu dels infants i joves? Doncs inscriu-te al repte! https://raval.edhack.cat/participa

 

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar