Com volem que sigui la professió docent? Presentació de l’informe Eurydice de la Comissió Europea

  • Data 11/01/2016

PERSPECTIVES INTERNACIONALS D'EDUCACIÓ: Presentació de la darrera publicació de la EURYDICE Network: “TheTeaching Profession in Europe”, per part de Peter Birch, coordinador de política educativa i anàlisi de sistemes de la Comissió Europea. #EurydiceCat 

Aquest estudi se centra en analitzar la relació entre les polítiques que regulen la professió docent i les actituds, pràctiques i percepció dels docents. L’informe combina informació qualitativa sobre les regulacions de cada país amb informació estadística extreta de l’informe de l’OCDE TALIS 2013, aportant dades comparatives de 35 estats europeus. 

És la docència una professió atractiva avui en dia a Europa? Treballa el professorat en les condicions adequades? Respon la formació a les necessitats del sistema? Quin és el grau de reconeixement social de la professió docent? Quines són les mesures dels països europeus per millorar la qualitat de la formació inicial i permanent del professorat? Quins són els models més exitosos de formació del professorat a Europa? Quin és l’impacte de la feminització en la professió docent? Per encarar les demandes que la societat realitza a diari a l'escola, el professorat treballa en les millors condicions? L'avaluació actual, contribueix a incentivar les bones pràctiques d’innovació pedagògica del professorat? 

En els darrers temps, tant  la Comissió Europea com el Consell de la Unió Europea han destacat la necessitat de millorar la formació del professorat, reforçar el seu desenvolupament professional i el compromís ètic amb l’educació com un bé comú, i augmentar l’atractiu de la seva professió, com una mesura més en la modernització dels sistemes educatius a Europa per tal d’assolir les noves demandes i necessitats socials.

Aquest estudi recomana millorar la cooperació professional i l’intercanvi de coneixements i de pràctiques innovadores entre el professorat europeu. 

Ponents:

- Peter Birch, coordinador de política educativa i anàlisi de sistemes de la Comissió Europea.

- Enric Prats, professor de Pedagogia Internacional de la Universitat de Barcelona i coordinador del Perspectives Internacionals d’Educació sobre el TALIS 2013 (Enquesta Internacional sobre Ensenyament i Aprenentatge de l’OCDE).

- Montse Ros, secretària de Política Educativa de Comissions Obreres.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

International Perspectives on Education Conference

Presentation of the last publication of the Eurydice Network "TheTeaching Profession in Europe", by Peter Birch, coordinator of education policy and analysis systems for the European Commission. 

This study focuses on analyzing the relationship between the policies that govern the teaching profession and the attitudes, practices and perception of teachers. The report combines qualitative information on the regulations of each country with statistical information extracted from TALIS 2013 OECD report, providing comparative data from 35 European countries.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar