David Pérez - Presentació del programa Escola Nova 21

  • Data 20/02/2017

Ponència: “Presentació del programa Escola Nova 21,” que va tenir lloc els dies 23 i 24 de novembre al Campus Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a càrrec de David Pérez, coordinador d'Escola Nova 21. Per a més informació: http://www.escolanova21.cat/ @escolanova21 #escolanova21 #SimposiEN21

El ponent va il·lustrar l’origen i les bases del programa, les fonts de recerca en les que es fonamenta, i les activitats, processos i eines principals dissenyats per als centres educatius participants.

Va explicar també el Marc d'Escola Avançada, l’horitzó compartit per als centres educatius participants al programa, constituït sobre quatre eixos:

1: Propòsit educatiu competencial, centrat en competències per la vida i una visió humanista de l’educació.

2: Pràctiques educatives basades en com les persones aprenem.

3: Avaluació que permet mesurar els assoliments competencials.

4: Organització que impulsa l’aprenentatge i que és innovadora i oberta al seu entorn.

El Simposi, organitzat per Escola Nova 21, juntament amb la UNESCO i la OCDE, va fer confluir el coneixement internacional sobre el propòsit educatiu i els fonaments de les pràctiques d’aprenentatge amb la recerca i el treball de canvi educatiu existents al nostre país.

Escola Nova 21 vol contribuir en els pròxims tres anys a empoderar mestres, famílies i societat per moure el nostre sistema educatiu cap a un propòsit veritablement competencial que afavoreixi que infants i joves puguin esdevenir persones autònomes amb una vida plena, i cap a unes pràctiques d’aprenentatge que responguin al coneixement de com les persones aprenen. 

La UNESCO, amb els seus informes sobre propòsit educatiu i el treball que ha engegat més recentment, Rethinking Learning in a Complex World, i l’OCDE, amb els treballs precedents sobre pràctiques d’aprenentatge i l’actual iniciativa d’estudi Innovative Pedagogies for Powerful Learning, aporten els principals marcs de referència sobre els quals desenvolupar el procés de canvi, i que Escola Nova 21 ha dibuixat sintèticament mitjançant el marc d’escola avançada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar