Educació en valors, apoderament i formació permanent per a persones en risc d’exclusió – A. Vicente

  • Data 03/06/2015

L’Anna Vicente @ateneusantroc, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), presenta la Fundació Ateneu Sant Roc, ubicada al barri de Sant Roc de Badalona, que treballa per tal d’afavorir la cohesió social del barri, mitjançant diferents projectes educatius, socials i culturals, dirigits a nens/es, joves i adults, i incidint especialment en col·lectius vulnerables o en risc d’exclusió social. 

Agraint poder participar en la present crida a la contribució catalana als objectius de l’agenda UNESCO dels propers 15 anys, l’Anna explica que un dels eixos que té l’entitat és l’educació en valors, d’on arrenca la motivació de treballar per la sostenibilitat, per un planeta millor on tothom pugui participar d’una manera coherent i justa. Un altre eix molt important en el que treballen és el de la inclusió. Des de la Fundació creuen que des de l’educació inclusiva poden treballar temes com l’apoderament de les persones o el trencament dels prejudicis, capacitant-los per donar resposta als reptes actuals. 

La Fundació Ateneu Sant Roc també treballa per una formació permanent, una educació al llarg de la vida, la qual possibilita el treball dels eixos mencionats. L’Anna, per últim, emfatitza la problemàtica de l’absentisme, que genera manca de formació que impedeix la possibilitat d’adquirir posteriorment la capacitat de transformació per a la qual treballa l’entitat. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar