Education Post 2015: Call for contributions to the new UNESCO agenda - F. Pedró

  • Data 03/06/2015

En Francesc Pedró @FrancescPedroED, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), dóna la benvinguda al debat post2015 en educació i fa una crida a la participació en la discussió de les prioritats educatives més importants dels propers quinze anys. 

Comença recordant la conferència de Dakar de l’any 2000, en la que la prioritat principal va ser l’accés a l’educació, entesa com una manera d’interpretar les implicacions del dret a l’educació per a tothom. Quinze anys més tard s’ha fet un gran progrés tot i que no s’ha aconseguit tot l’èxit. Hem d’assegurar-nos en els propers quinze anys, continua dient, d’anar més enllà de l’accés a l’educació, tenint present una agenda per a tots, per a tots els països del món. Això també inclou particularment Catalunya que, si bé l’any 2000 no va tenir un rol destacat, pot trobar el seu camí en l’agenda post2015. 

En aquesta nova agenda, com diu Francesc Pedró, els temes més rellevants seran les dues cares d’una mateixa moneda: qualitat de l’educació i igualtat en l’educació. D’aquest manera, conclou emfatitzant la importància d’aquesta oportunitat de discutir, des d’una perspectiva local, l’agenda global en educació, i espera poder, d’aquí 15 anys, veure’ns i dir que aquesta vegada ha estat un gran èxit.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar