El passat inspira el present - El compromís, polític i religiós de Josep Maria Vilaseca Marcet

  • Data 25/04/2016

El dijous 29 d’octubre de 2015 a les 19.00 h, es va portar a terme l'acte  “El passat inspira el present. El compromís cívic, polític i religiós de Josep Maria Vilaseca Marcet, 20 anys després de la seva mort”, amb motiu de la publicació del llibre Un país a l’ombra. Vida de Josep Maria Vilaseca Marcet (1919-1995)

Coorganitzat entre l'Avenç, la família Vilaseca Roca i la Fundació Jaume Bofill, l'acte va tenir lloc a la sala Oriol Bohigas de l'Ateneu Barcelonès.

Hi varen intervenir:

-Jordi Porta, director de la Fundació Jaume Bofill del 1971 al 2001

-Enric Argullol, catedràtic de dret administratiu (UPF)

-Ramon M. Nogués, escolapi i biòleg

-Josep M. Vallès, catedràtic emèrit de ciència política (UAB)

-Jordi Amat, filòleg i escriptor

-Teresa Roca Formosa, vídua de Josep Maria Vilaseca Marcet, la qual va cloure l'acte.

L'any 1969, el matrimoni Teresa Roca Formosa i Josep Maria Vilaseca van impulsar una fundació independent per “la promoció i el suport d'iniciatives que ajudin al coneixement i a la transformació del nostre país (...) estimular els valors de la democràcia i de la participació entre els conciutadans, promoure models socials i polítics que afavoreixin la igualtat social, i contribuir a l'afirmació nacional de Catalunya”.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar