Existeixen els éssers fantàstics?

  • Data 28/12/2023

El projecte BIBLIOTECH té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. Alhora, vol reivindicar que tot infant i adolescent té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible.

Les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives ens dibuixen unes biblioteques escolars on el foment del gust per la lectura convergeix amb el desenvolupament d'aprenentatges i les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Apostem per unes biblioteques escolars que siguin el cor de les transformacions educatives actuals dels centres educatius. Espais contemporanis i vibrants on es generen noves oportunitats de lectura, experimentació i socialització.

En aquesta situació d'aprenentatge l’alumnat s’endinsarà en la temàtica dels éssers fantàstics de casa nostra per tal de donar-los a conèixer a la resta de la comunitat educativa d’una manera atractiva. Així doncs, el repte ens permetrà no només dialogar sobre què és real i què no, sinó també ser capaços de presentar de forma captivadora allò que volem explicar.


Es parteix d’una notícia real que ens dirigirà a reflexionar sobre el nostre folklore i a voler-lo investigar i exposar. En aquest sentit, la literatura i la biblioteca escolar són els aliats més adequats. La proposta girarà constantment entorn la relació entre ficció i realitat, cosa que passa sovint a les nostres vides del dia a dia.

Per saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar