Experiència Aprenentatge Servei (APS): Conecta Joven

  • Data 29/06/2016

"Conecta Joven" és un projecte de Fundesplai (https://fundesplai.org) nascut al 2006 en el qual joves d'entre 16 i 19 anys de tot l'estat espanyol acompanyen a persones adultes en un itinerari formatiu de capacitació en l'ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació - TIC, sota la supervisió d'una persona dinamitzadora que dirigeix el procés de captació de joves, formació i seguiment. Aquesta figura pertany habitualment a una entitat social del territori i es coordina amb els tècnics de Fundación Esplai creant xarxa i fomentant el treball comunitari.

L'objectiu educatiu del projecte és l'alfabetització digital de les persones adultes i també immigrants en risc d'exclusió social. Darrerament s'han incorporat formacions en temes d'ús responsable d'Internet adreçades a preadol·lescents, i també de l'ús de tecnologies mòbils.

Les entitats posen en marxa les accions formatives a partir d'un disseny instruccional proporcionat per Fundación Esplai i que inclou també els materials d'aprenentatge, la metodologia, i formacions específiques per als joves i les persones dinamitzadores. El projecte funciona amb calendari escolar i inclou una trobada anual a finals de maig de tots els participants.

Com funciona?

El programa es desenvolupa de setembre a juny de cada any en les següents fases successives:

1. Formació de responsables

2. Acord amb IES i CEIP

3. Difusió i captació de joves

4. Formació de joves

5. Difusió de les accions formatives i captació de persones adultes i gent gran

6. Cursos per a persones adultes i gent gran dinamitzats per joves

7. Avaluació

8. Trobada estatal de joves participants

Què volem?

Educar joves en la participació i la construcció responsable de la seva comunitat.

- Formar joves, persones adultes i gent gran en alfabetització i competències digitals actuals i l'ús responsable i crític de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

- Promoure un envelliment actiu de les persones de més edat.

- Millorar les possibilitats d'ocupabilitat dels joves participants.

Per a més informació: 

www.conectajoven.org

conectajoven@conectajoven.org

facebook.com/conectajoven

www.youtube.com/conectajoven

@e_inclusion #conectajoven

www.aprenentatgeservei.cat

@apscatalunya

#aps #aprenentatgeservei

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar