Experiència APS- Donació de sang i Educació per la Ciutadania

  • Data 06/05/2015

"El projecte de "Donació de sang i educació per a la ciutadania" promogut des del Banc de Sang i Teixits de Catalunya pretén involucrar a infants i joves menors d'edat en la tasca de difusió de la necessitat de donació de sang. D'aquesta manera, els joves aprenen continguts relatius a la sang, la donació i aspectes de comunicació, alhora que duen a terme un servei de promoció de la salut en el seu entorn més proper". 

Cada dia, a Catalunya fan falta 1.000 productes sanguinis; el Banc de Sang i Teixits recull 800 donacions de sang. Des d'aquesta premissa sorgeix la necessitat de crear un projecte que vol difondre la necessitat de la donació de sang entre la societat catalana. 

L'experiència té com a principals objectius: 

- Impulsar una línia d'accions de donació de sang a través dels centres educatius i que incideixi sobre les famílies i l'entorn social. 

- Conduir una experiència en la que els nois i les noies siguin protagonistes dinamitzant en el seu entorn una campanya de donació de sang i realitzant els aprenentatges científics, cívics, socials i publicitaris que cada cas s'acordi. 

- Crear una xarxa d'escoles amigues del Banc de Sang i alhora d'entitats educatives no formals. 

- Generar una experiència educativa que, a més d'impulsar l'increment de les donacions, faci conscients als infants i joves de la transcendència de la donació de sang, desenvolupi el sentit que suposa aquesta acció, i faci més transparent i coneguda la tasca del Banc de sang.

Aquest projecte està dirigit cap als menors d'edat, els quals no poden donar sang però sí que poden implicar-se en la difusió de la necessitat de donar sang. En aquest marc, des del projecte se'ls explica la realitat social i la necessitat real de la donació de sang, per tal que desenvolupin el projecte si ho creuen convenient. 

L'organització acorda amb cada entitat participant les accions que es realitzen posteriorment. Això requereix relacions de parteneriat, que permetin treballar dues entitats amb dues finalitats objectivament molt diferents, però que es posen d'acord amb un fi en comú: educar en valors democràtics, participatius, cívics i donar a conèixer les necessitats reals de l'entorn pròxim, la donació de sang. 

 Per a més informació:

www.aprenentatgeservei.cat

@apscatalunya

 www.donarsang.gencat.cat/aps.html

@donarsang

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar