Família i escola: clau de l'èxit educatiu?

  • Data 12/02/2013

Síntesi de l'#aulabofill L'aliança entre família i escola: clau de l'exit educatiu? Hi intervenen: Antoni Tort, professor de pedagogia a la Universitat de Vic, Jordi Collet, professor de sociologia a la Universitat de Vic, Lluís Font, secretari de Politiques Educatives del Departament d'Ensenyament i Àlex Castillo president de la FaPac.

Quin és el rol i el lloc de les famílies a l'escola? El treball amb famílies és una part central del "fer de mestre"? L'escola tem la participació i la crítica de les famílies? Les famílies desconfien dels mestres? Pensen que el mestre només treballa pels seus interessos? Existeix un espai de trobada i de diàleg en els centres d'educació obligatòria? Com es poden construir aliances entre docents i famílies per afavorir l'èxit escolar? Escola i família poden treballar plegades en favor dels infants i joves des de la coresponsabilitat?

Famílies, escola i èxit. Millorar els vincles per millorar els resultats és una contribució crítica al debat sobre els vincles entre els docents i les famílies de l'alumnat; una qüestió incòmoda i cabdal alhora per comprendre els resultats desiguals de l'alumnat. S'hi qüestiona el discurs actual d'acusació mútua entre mestres i progenitors, i s'hi proposen elements per a una vinculació alternativa que porti a millorar l'equitat dels resultats acadèmics.

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar