Finançament de l’educació superior- #ReptesEducació

  • Data 24/11/2017

Francesc Xavier Grau, autor del capítol "El finançament de l’educació superior" (/publicacions/e...) de "Reptes de l'educació a Catalunya. Anuari 2015", planteja la necessitat d’abordar d’arrel la qüestió de quin és el model universitari que volem com a país, ja que a Catalunya no s’ha definit prou bé el finançament del sistema universitari i això genera problemes en la definició del sistema i també en el funcionament del dia a dia. #ReptesEducació

Quin és el repte segons l’autor?  

Aconseguir un Pacte Nacional sobre educació superior i recerca. Discutir en seu parlamentària però també amb els agents implicats, sobre la dimensió que el país necessita. 

Grau planteja que cal fer una definició de fins a quin punt arriba la responsabilitat pública en el volum de l’educació superior i en el volum de recerca. Definida la dimensió econòmica de la responsabilitat pública després vindrà plantejar com es fa front a això i quina és la participació privada de cada estudiant en aquest finançament. Així arribarem a definir:

  • El model universitari que volem
  • El seu sistema de finançament

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar