Fonaments del pensament crític, des d'una mirada filosòfica - Francesc Torralba

  • Data 01/04/2019

Vols treballar el pensament crític a la teva aula i comunitat? Vols contactar amb persones que també pensen que connectar l’educació als temes reals i controvertits és clau per a tenir una ciutadania més compromesa? Vols compartir reflexions, estratègies i eines amb els millors referents? Vine i ens posem en marxa per a una educació més crítica!

La jornada del dia 2 de març a la Nau Bostik va ser el moment per inspirar-se, reflexionar, intercanviar i també, experimentar de la mà d’alguns dels principals referents del tema.

Volem compartir un espai en el que tothom interessat en desenvolupar el pensament crític a la seva comunitat educativa, o simplement en vulgui saber-ne més, trobi allò que cerca. 

En aquest vídeo en Francesc Torralba (filòsof, teòleg i docent) ens aclareix la noció o concepte de pensament crític, des d'una mirada filosòfica i connectada a l'educació. 

 El discurs desenvolupa les condicions de possibilitat per tal de poder activar el pensament crític:

  1. Prendre distància: ser capaç d'observar sense estar "enganxat" dels fets, per poder ser crític. 
  2. Comunitat: compartir la crítica amb els altres, ja que així sumes diverses perspectives que s'enriqueixen. 
  3. Audàcia: cal atrevir-se a dir allò incòmode, allò que ningú diu, anar a contracorrent, exercir la llibertat de pensament plenament. 
  4. No excloure cap objecte: tot es pot criticar. No es pot caure en el dogmatisme de definir límits a la crítica. I cal començar per un mateix. 
  5. Superar el principi d'autoritat: el poder, o la superioritat intel·lectual pot ser l'excusa per a no pensar o qüestionar. 

Aquest acte forma part de les activitats del projecte #SomCrítics, al que us convidem a participar també via Twitter amb l’etiqueta #SomCrítics.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar