Formació LECXIT: La mentoria en el programa LECXIT amb Maribel de la Cerda

  • Data 18/09/2020

LECXIT és un programa educatiu que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora mitjançant el suport individualitzat que ofereix una persona voluntària. Des del programa tenim el repte de garantir que tot l'alumnat finalitza l'etapa de primària amb un nivell de competència lectora que no els priva del seu desenvolupament educatiu i social.

El voluntariat esdevé, així, un dels agents principals del programa i és per això que cal assegurar-se

que disposa dels coneixements, recursos i acompanyament necessaris per a poder desenvolupar el seu rol de forma positiva i gratificant.

La formació inicial - prèvia a que comencin amb la seva tasca de mentoria - i continuada - una

vegada ja iniciat el projecte - resultaran fonamentals per garantir que duguin a terme favorablement el seu rol d’acompanyament lector.

La formació del voluntariat LECXIT està dividida en 3 càpsules formatives: la mentoria, les sessions LECXIT i les activitats de lectura. Aquesta primera càpsula formativa tracta sobre la mentoria en el programa LECXIT de la mà de Maribel de la Cerda, Doctora en Pedagogia i especialista en les pràctiques d'ajuda entre iguals i educació en valors. La càpsula formativa aprofundirà amb tres aspectes fonamentals de la mentoria: Què vol dir se mentor o mentora del LECXIT? Com crear un vincle positiu amb la parella lectora al LECXIT? Com acompanyar als infants en la lectura?

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar