Formació a tota la població i al llarg de la vida - C. Sigalés

  • Data 25/06/2015

En Carles Sigalés, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), planteja els reptes que l’educació haurà de tenir en compte en els propers quinze anys. Des d’una perspectiva global, es tracta de proporcionar formació a tota la població i al llarg de la vida. Tot això es planteja des d’una mirada inclusiva, per a la població de totes les edats. Des de la perspectiva universitària, la UOC ja està abordant aquest repte, donant segones oportunitats, permetent estudiar a la població que per raons diverses no pot accedir als estudis universitaris presencials. Més enllà d’aquesta qüestió, que totes les institucions s’hauran de plantejar, en Carles posa sobre la taula els següents aspectes, que semblen molt rellevants.

La formació al llarg de la vida, no només la formació inicial, de base, tracta de permetre l’accés a competències de caràcter professional que aniran canviant al llarg del temps. Això passa, entre d’altres, per dotar de més autonomia als estudiants a l’hora de triar què i com volen fer-ho, pel que serà necessari una major professionalització de l’acció docent, a tots els nivells, més efectiva i eficient, centrada en l’èxit dels estudiants. Així, en el fons, parlem d’una millora dels models educatius que s’adaptin a aquestes necessitats. Centrant-nos en el contingut, anem cada vegada cap a unes competències més transversals que, juntament amb les disciplinaries, constituiran la base dels currículums. En Carles conclou dient que, la universitat de forma particular, té molt camp per corre. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar