Gestió de la convivència als centres: inclusió i canvis sistèmics - M. Albertí

  • Data 04/06/2015

La Mònica Albertí, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), afirma que un dels reptes pendents és la gestió de la convivència als centres. Catalunya, des de fa vint anys, ha implantat noves metodologies, com la mediació i, si bé aquesta dóna resposta, encara avui en dia es funciona de forma majoritària de manera reactiva i punitiva, donant resposta als conflictes. Caldria treballar de manera més proactiva, treballant la gestió de les relacions i no només donant resposta al conflicte.

Aquest canvi, segons la Mònica, requereix canvis d’estructura, escoles més obertes, potenciar el desenvolupament de la persona i aconseguir espais i entorns amables per tal que tothom pugui sentir-se implicat i acceptat. Canvis no només en relació als alumnes, també amb els altres actors del sistema educatiu: és un repte de l’escola com a sistema. 

La Mònica conclou dient que hem de treballar a partir de la inclusió, tractant la diferència com una realitat en positiu, inherent. D’aquesta manera, treballar la convivència va més enllà d’engegar programes específics, té a veure amb plantejar-nos un canvi de sistema, per tal de construir una escola amable on tothom pugui desenvolupar les màximes potencialitats.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar