Ignasi Garcia Plata. Quines polítiques han de fer possible la gratuïtat dels ensenyaments?

  • Data 18/01/2019

Entrevista a Ignasi Garcia Plata, Director General de Professorat i Personal de Centres Públics del Departament d’Ensenyament, realitzada a Barcelona el 4 de desembre de 2018, en el marc de l’acte “Per un ensenyament gratuït: què ha de ser gratuït en l’educació obligatòria?”.

D’acord amb Ignasi Garcia, cal fer una aposta política i de finançament decidida per millorar les oportunitats educatives de l’alumnat més vulnerable. Actuar sobre els entorns desafavorits és la millor manera d’aconseguir beneficis per al conjunt del sistema educatiu. I aquestes actuacions es mouen a tres nivells: 1) afavorint l’escolarització equilibrada, lluitant contra la segregació escolar; 2) garantint la gratuïtat en l’accés als centres i de les activitats complementàries; 3) apoderant els centres de màxima complexitat, mitjançant recursos docents i relació amb l’entorn.

Aquest acte forma part del Cicle “L’educació a Catalunya: les apostes necessàries”, on debatem sobre les prioritats educatives del nostre país.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar