Projecte Magnet: Institut Fort Pius i Fab Lab Barcelona

  • Data 01/03/2024

L’Institut Fort Pius (Barcelona) promou entre l’alumnat el moviment maker a través de la transformació educativa que impulsa l’aliança magnet amb el Fab Lab Barcelona. Amb aquest eix d’aprenentatge, el projecte fomenta la curiositat i la imaginació a l’alumnat tot cercant solucions a problemes globals que ofereixin una mirada humana i social a la tecnologia.

Fort Pius: Imaginem, aprenem, creixem

Una mostra de l'aliança són els projectes transversals “Carrega’t pel canvi”, que a partir del repte de fomentar l’ús de la bicicleta en una ciutat saturada de cotxes, l’alumnat del centre de secundària, va crear un carregador de mòbil que aprofita el moviment de la roda d’una bicicleta; i "Temps de llibertat, temps d'emocions" una performance que ha implicat aprenentatges de música, tecnologia i educació física. Un dels objectius dels projectes és fomentar entre l’alumnat aptituds com la curiositat, la imaginació, el compromís, la persistència, l’optimisme o la capacitat per assumir riscos a través de la cultura del fes t’ho tu mateix (Do It Yourself) com a via per viure d’una forma més sostenible.

El programa Magnet té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució d'excel·lència. Aquesta aliança ha de permetre al centre desenvolupar un projecte innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Per a més informació sobre el programa:

https://magnet.cat

https://www.instagram.com/alia...

https://twitter.com/aliancesma...

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar