L’alumnat al centre del seu aprenentatge. Entrevista amb Ann Cook.

  • Data 19/12/2019

Entrevista (2/3) amb Ann Cook New York Performance Standards Consortium, realitzada el dia 10 d’octubre de 2019 en el marc del seminari Construir una escola excel·lent, apoderadora i d’èxit en entorns desafavorits transformant l’avaluació. 

El New York Performance Standards Consortium és una coalició de quaranta escoles i instituts públics de l’Estat de Nova York que al llarg de vint anys han assolit elevats nivells d’èxit acadèmic i d’aprenentatges amb nois i noies de contextos de gran complexitat social.  

El model es fonamenta en una pedagogia de la indagació, que parteix dels interessos i fortaleses de l’alumnat; el manteniment d’altes expectatives i estàndards de qualitat per tothom; la col·laboració estreta amb l’entorn i la comunitat; i la capacitació permanent dels docents en el creixement competencial dels joves. La seva visió és que l’educació ha d’empoderar cadascun dels nois i noies per fer-los agents de canvi de la seva comunitat.

La pedra angular del model és un sistema d’avaluació basat en la “performativitat”, en allò que l’alumnat demostra que entén i sap fer. El NY Performance Standards Consortium capacita i dona suport als docents en l’ús i desenvolupament d’eines d’avaluació –rúbriques avançades, portfolis i presentacions públiques– que acompanyin els nois i noies en l’assoliment d’aprenentatges profunds i rigorosos. L’avaluació final la fan actors externs, per garantir la qualitat i l’exigència. Tal i com resumeix el seu lema, el model d’avaluació és practitioner-developed, student-focused, and externally assessed.

Les escoles del consorci obtenen com a resultat nivells molt elevats de graduació i èxit post-obligatori, un creixement del benestar docent i un enfortiment de la comunitat. Aquests centres són un exemple de que una escola veritablement inclusiva, pot assolir elevats nivells de qualitat per tothom alhora que reduir les desigualtats educatives. Que la disjuntiva entre qualitat i equitat és falsa. I que el que és bo per l’alumnat desafavorit es bo per al conjunt del sistema.

http://www.performanceassessment.org

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar