L’alumnat en el centre, principal objectiu de l’educació després del 2015 - R. Burgués

  • Data 02/06/2015

En Ramon Burgués @blasiet, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), reflexiona sobre les condicions necessàries per tal que els i les estudiants puguin assolir els objectius marcats a partir del 2015. D’aquesta manera, considera que el futur model pedagògic és aquell en el que nois i noies són al centre del sistema educatiu, fomentant la creativitat, i en el qual, els aprenentatges s’adapten al ritme de l’estudiant. Fa la següent comparació: el sistema educatiu és com una cèl·lula, en el que el nucli són els nens i les nenes, el citoplasma són l’administració i els centres educatius, i la membrana és tot allò que envolta i dóna cohesió al sistema, remarcant la necessitat que siguin els ajuntaments els que desenvolupin aquest rol. 

A continuació, en Ramon parla del desenvolupament curricular, que es farà dins del centre educatiu, adaptant-lo al ritme de l’estudiant, i de la importància creixent del fora de l’escola, de les activitats educatives desenvolupades fora del centre educatiu, en les que també s’haurà de trobar l’equitat i l’excel·lència. Conclou la seva aportació amb el proverbi africà “per educar un nen o una nena, necessitem tota la tribu”, per afegir que també, “per educar la ciutat, necessitem els nens i les nenes”. Aquí és on rau la importància dels ajuntaments, els quals han de deixar de gestionar centres educatius per passar a gestionar ciutats educadores. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar