Llums, càmera, llibres! Creem diorames sorprenents

  • Data 29/12/2023

El projecte BIBLIOTECH té l’objectiu de reactivar i enriquir les biblioteques escolars. Alhora, vol reivindicar que tot infant i adolescent té el dret de gaudir d’aquest espai educatiu imprescindible.

Les noves tendències, necessitats i expectatives de les comunitats educatives ens dibuixen unes biblioteques escolars on el foment del gust per la lectura convergeix amb el desenvolupament d'aprenentatges i les noves alfabetitzacions digitals i mediàtiques.

Apostem per unes biblioteques escolars que siguin el cor de les transformacions educatives actuals dels centres educatius. Espais contemporanis i vibrants on es generen noves oportunitats de lectura, experimentació i socialització.

Aquesta situació d'aprenentatge connecta la màgia de la lectura amb la creativitat artística. Els infants creen diorames, donant vida a mons literaris. Cada diorama, sorgit de la seva imaginació, transforma els personatges i les escenes dels llibres en realitat. La fotografia d'aquestes obres artístiques es comparteix amb la comunitat escolar. És una activitat que combina lectura, art i tecnologia, motivant als infants a interactuar amb els llibres de forma creativa i desenvolupant les seves habilitats artístiques i tecnològiques.


El producte final serà una exposició de diorames inspirats en relats, on cada diorama estarà acompanyat d'una breu descripció per part de l'infant. Aquestes creacions seran exposades a la biblioteca de l'escola, on la comunitat educativa podrà gaudir i apreciar els treballs. A més, cada diorama serà fotografiat i les imatges es podran compartir en una galeria digital, oferint així una plataforma perquè els infants comparteixin les seves interpretacions creatives amb un públic més ampli.

Per saber-ne més:

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar