Més senzill del que sembla

  • Data 11/07/2002

 

 

 

 

Aquest vídeo, l'autor del qual és Pere Font, forma part d'una col·lecció de tres vídeos de ficció educatius, realitzats a l'any 2002:

1) Més senzill del que sembla, 2) Cosa d'hormones i 3) Sexualitats. Principalment, aborden l'educació sexual i afectiva dels més joves durant els períodes d'infància, pubertat i adolescència. Ho fan tenint en compte els aspectes biològics dels canvis i els diferents aspectes característics de cada període del creixement. 

El vídeo ens explica els primers descobriments dels més petits pel que fa al gènere i al sexe. Era una manera d’abordar multitud de situacions en relació a l’educació afectiva i sexual. Parteix de la idea que l’educació en aquests temes no és necessàriament més complicada que en altres; o dit d’una altra manera, que dur-la a terme és més senzill del que sembla.

01. Parlar de sexualitat a casa

Se centra en la importància del paper que tenen els pares i les mares en l'educació afectiva i sexual dels seus fills. Per tal de normalitzar aquesta educació cal reforçar el paper educador de pares i mares, tot parlant d'aquests temes a casa amb els més petits.

02. Nous descobriments

A partir de la descoberta del cos, de sensacions de plaer, i de molts altres aspectes, els nens i les nenes expressen interrogants i suggeriments a l'hora de resoldre'ls.

03. Més senzill del que sembla

Es presenten orientacions sobre com fer educació sexual i afectiva, sobre com adaptar-se als diferents moments del creixement, sobre materials i recursos amb què es pot comptar, etc.

Aquest vídeo forma part dels 130 vídeos educatius de Serveis de Cultura Popular. La Fundació Jaume Bofill va oferir a la comunitat educativa materials videogràfics per facilitar i augmentar l'eficàcia pedagògica.

Cada vídeo va acompanyat d'una guia didàctica amb informació complementària, suggeriments d'ús i bibliografia.

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar