Mesures d’èxit per tal de garantir l’equitat dins i fora de l’escola: La Sínia de Vic

  • Data 06/07/2015

La Gina Codinachs @ginacodinachs @lasiniavic, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), presenta la realitat de l’escola La Sínia i el seu repte: 22 nacionalitats i 15 idiomes diferents, el que genera una nova manera de plantejar l’educació, des de diferents àmbits. El repte és, doncs, poder donar resposta des de l’àmbit social, educatiu i sanitari, amb la coresponsabilitat de les famílies, donant l’estabilitat que, al seu parer, pot donar l’èxit acadèmic als estudiants. 

En Xevi Planàs @xplanas5, respecte de l’equitat en qüestions metodològiques, assenyala dos factors que condicionen qualsevol activitat: el fet que les activitats siguin obertes, fonamentades en la vivencialitat, permetent que cada alumne pugui experimentar des del seu nivell competencial, així com la planificació de l’accés de l’alumnat amb un desenvolupament del seu llenguatge, per tal que pugui formar part de la ciutadania de ple dret.

La Marta Puigdesens @MartaPuigdesens explica que, per tal que l’escola La Sínia sigui normalitzada, hi ha d’haver una igualtat d’oportunitats, tant pel que fa als nens de l’escola amb la resta dels escolars de la ciutat com entre els nens de la mateixa escola. Així, el tema econòmic mai ha de ser un condicionant per accedir a les activitats promogudes per l’escola ni un greuge comparatiu. La Marta explica les mesures que han pres per tal d’evitar-ho, com el projecte de contraprestacions en el que els pares reben una beca segons el seu nivell de renda i han de fer una contraprestació que reverteixi a l’escola, entre d’altres mesures explicades. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar