Mostra de cartells i jocs del cinema - Escola Pau Casals i Filmoteca de Catalunya

  • Data 30/09/2019

Vídeo resum de la inauguració de l'exposició sobre jocs, joguines i cartells de cinema que va fer l'escola Pau casals de Rubí en coproducció amb la Filmoteca de Catalunya, en el marc del programa "Magnet, aliances per a l'èxti educatiu".

La Filmoteca de Catalunya va fer durant el primer trimestre del curs 2018-19, una exposició sobre "El joc del cinema". L’exposició mostrava un seguit de joguines que han format part del nostre imaginari d’infantesa: aparells de precinema que han acabat sent joguines, com el praxinoscopi o el zoòtrop, alguns projectors com el Cine Nic, el Cinexin, el Cine Skob o el Cine Jefe, jocs de taula antics i altres de més moderns, llibres que ens fan volar la imaginació, nines que ens porten a mons de fantasia i, per descomptat, els objectes de marxandatge que acompanyen cada nova estrena de cinema, que, tot i no ser veritables joguines, ens transporten al món de somni i fantasia.

Des de l'escola, després de fer la visita a l'exposició, van voler aprofundir en la recerca i coneixement d'aquestes joguines, i en van fabricar algunes a l'aula. L'equip docent de l'escola també va rebre una formació sobre cartellisme, de la mà dels professionals de la Filmoteca, que els va permetre fer un treball en equip a l'aula per realitzar els sus propis cartells de cinema.

Al final de curs, van organitzar una exposició a l’auditori del Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí, per tal de donar a conèixer tots aquests projectes a les famílies. La mostra, coproduïda per la Filmoteca de Catalunya, la comunitat educativa de l'Escola Pau Casals i el col·leccionista rubinenc David Rodríguez, va aplegar cartells de cinema fets per l’alumnat de manera col·laborativa i joguines òptiques, precedents del cinema, a través dels quals els nois i noies van aprendre a passar de la imatge fixa a la imatge en moviment. L’exposició es complementava amb joguines relacionades amb el setè art, altres enginys de la col·lecció privada de Rodríguez i material cedit per la Filmoteca. 

L'exposició va ser inaugurada el 5 de juny per l'alcaldessa de Rubí i el director de la Filmoteca de Catalunya, i hi van assistir tot l'equip docent del centre i moltes famílies i veïns de l'escola.

Els alumnes van fer de guies de l'exposició, explicant als assistents el funcionament de les diferents joguines, així com tot allò que havien après.

“Tota aquesta feina, juntament amb el projecte de filosofia, reforça les habilitats de pensament dels nois i noies que són les que després permeten tenir una mirada crítica i creativa i que, al final, fan ciutadans amb opinió pròpia. Creiem que això és el més important que pot oferir l’escola: la informació es troba a la xarxa, però a ser persones amb habilitats de pensament només ho aprendran amb l’educació”, va explicar Rosana Martín, cap d'estudis de l'Escola, als periodistes que van venir a cobrir l'acte.  

Si us la veu perdre.... en aquest vídeo podreu veure un tast de l'exposició!

Si voleu més informació sobre el programa Magnet: www.magnet.cat  / @aliancesmagnet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar