Presentació de projectes a les famílies: tot un art!

  • Data 31/10/2019

En aquest vídeo s'explica l'experiència de l'institut Moisès Broggi de la presentació de projectes a les famílies. Aquest institut va desenvolupar una aliança magnet amb el Macba durant 4 anys, en el marc del programa "Magnet. Aliances per a l'èxit educatiu". http://magnet.cat/

Des de l'inici del projecte, l'institut va veure la necessitat de presentar els projectes artístics d'innovació a les famílies del centre i també a la resta de famílies del seu entorn, per tal de donar a conèixer com treballa l'institut i afavorir una millor percepció social del centre.

La presentació de projectes també té una finalitat pedagògica, ja que permet a l'alumnat consolidar aprenentatges i treballar la competència comunicativa. El professorat del Broggi ha desenvolupat una sèrie de rúbriques i eines per a que els alumnes es puguin co-avaluar els assaigs de les presentacions i això els ajudi a millorar la seva competència comunicativa.

Per les famílies és un moment molt important per reforçar els vincles amb els seus fills i filles, així com amb l'equip docent. És una oportunitat per enfortir la comunitat educativa.

Amb aquest exemple, volem transferir alguns conceptes clau als nous centres magnet que participen al programa, perquè els tinguin en compte a l'hora de planificar les seves presentacions de projectes realitzats amb el suport de la seva institució partner. 

El programa Magnet, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d'Ensenyament, la Diputació de Barcelona, l'Institut de Ciències de l'Educació de la UAB, amb el suport dels Ajuntaments i el Consorci d'Educació de Barcelona, té per objectiu acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte en aliança amb una institució. Aquesta aliança ha de permetre al centre educatiu desenvolupar un projecte educatiu innovador i de qualitat, un projecte atractiu, que tingui magnetisme i que es converteixi en un projecte de referència en el seu territori, tant per les famílies com per la comunitat educativa.

Més informació sobre el programa a: http://magnet.cat/

@aliancesmagnet

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar