Projectes Educatius Comunitaris: el capital social (Jordi Longás)

  • Data 28/03/2018

El Jordi Longás ens explica la capacitat que tenen els projectes comunitaris de generar capital social. Quan eles diferents actors del territori treballen de manera col•laborativa multipliquen el seu potencial de donar resposta a les necessitats dels infants i joves. Des de la Fundació Jaume Bofill @FundacioBofill us proposem un repte! #ComunitatsQueEduquen és una crida que s’emmarca dins el programa Educació 360 (https://www.educacio360.cat/), en el que proposem a totes aquelles entitats que treballeu de manera col•laborativa per l’educació que us sumeu al repte d’aconseguir que cada infant i jove tingui l’oportunitat de construir el seu propi itinerari vital amb equitat i sense exclusions. Per sumar-vos a aquest repte només cal que us animeu a repensar el vostre projecte educatiu comunitari perquè ofereixi més i millors oportunitats educatives per a tothom. Voleu participar de la crida? No estareu sols. Us volem acompanyar durant aquesta aventura. 

Si vols apuntar-te al repte, consultar tots el materials o tenir més informació, pots visitar l'espai web del projecte: https://www.educacio360.cat/

Aquesta crida proposa repensar iniciatives comunitàries en curs, ja siguin noves o tinguin un cert recorregut, que vulguin:

  • Incrementar l’accés i participació a tots els infants i joves a iniciatives d’alt valor educatiu, garantint la igualtat d’oportunitats. 
  • Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i no formal impulsant la col·laboració entre els diferents actors, especialment amb els centres educatius. 
  • Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat, incrementant el treball col·laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i joves. 
  • Connectar els interessos i motivacions dels infants i joves amb els recursos educatius del territori per a personalitzar les seves experiències educatives. 

Si tens dubtes, només cal que ens escriguis a: lmas@fbofill.cat i et respondrem tant aviat com sigui possible.

Segueix-nos al twitter amb @FundacioBofill, @educacio360 i l'etiqueta #ComunitatsQueEduquen.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar