Quatre grans objectius i prioritats per a una educació amb equitat i de qualitat - Josep M. Mominó

  • Data 02/06/2015

En Josep M. Mominó @jmmomino, en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), enumera quatre grans prioritats per tal d’aconseguir una educació de qualitat i amb equitat. 

En primer lloc, els centres educatius han de continuar promovent una pràctica pedagògica que doni el màxim protagonisme a l’estudiant i el situï al centre de l’actuació quotidiana de les escoles. En segon terme, les organitzacions escolars han de ser més versàtils, que siguin unes estructures més flexibles. Es tracta de poder oferir referents de models de funcionament avançats, propis del segle XXI, als estudiants. En aquesta trajectòria, en tercer lloc ens calen formes de lideratge apropiades, és a dir, amb capacitat d’anàlisi, de col·laboració en el conjunt del sistema i amb un alt compromís amb el creixement personal dels estudiants. En darrer terme, l’adequada apropiació de les tecnologies. Seran un potent aliat en la mesura en què els centres siguin capaços d’apropiar-se’n per la flexibilitat de l’organització, la col·laboració en el marc de les seves comunitats professionals i la creació d’entorns motivadors i personalitzats, entre d’altres.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar