Quines tendències socials impactaran en el futur de l'educació? / Trends Shaping Education

  • Data 16/12/2013

PERSPECTIVES INTERNACIONALS D'EDUCACIÓ: " Quines tendències socials impactaran en el futur de l'educació?" a càrrec de Tracey C. Burns, analista de polítiques educatives al Directorat d'Educació de l'OCDE i directora de l'informa que es presenta; Alfons Cornella fundador de Infonomia.com i del projecte Co-Society; Joan Subirats, catedràtic de ciència política de la Universitat Autònoma de Barcelona. #perspectivesbofill

Quins seran els efectes de la globalització post-crisi econòmica en l'educació? Com canvien l'escola els nous models de família? Quins efectes tindran les tecnologies emergents i els nous usos del temps en l'aprenentatge? Cap a on va el mercat laboral i quines noves competències requereix? Com afecta l'allargament de la vida laboral a les polítiques de formació? Quines són les tendències internacionals i el seu impacte en les polítiques d'educació?

El nou informe de l'OCDE destaca els canvis principals que afecten el futur de l'educació i que suposen reptes tant per als responsables de les polítiques com per als centres educatius. Aquest debat vol servir com un estímul per reflexionar sobre les tendències que influeixen i tenen el potencial d'influir en l'educació. El millor d'aquest informe són les preguntes que formula. Totes elles il·lustratives i suggeridores. L'OCDE convida la comunitat educativa dels diferents països a fer-se la pregunta: «Com poden influir aquestes tendències en el meu sistema educatiu i la meva feina?» En aquest cas ens preguntarem: «Quines són les tendències que definiran el futur del sistema educatiu de Catalunya?»

En l'acte es va debatre a fons sobre les conclusions d'aquest nou informe que la Direcció d'Educació de l'OCDE acaba de publicar i sobre les estratègies que Catalunya podria adoptar per millorar la qualitat de l'educació.

Per a més informació, podeu consultar la informació relacionada.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar