Repensar l’educació des de principis ètics - Federico Mayor Zaragoza

  • Data 17/07/2015

En Federico Mayor Zaragoza, @FMayorZaragoza en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), felicita en primer lloc la iniciativa de la revisió de l’educació afirmant que fins ara ha tingut una visió excessivament mercantilista. Per a ell, com diu la declaració de la UNESCO, cal educar persones lliures i responsables, capaces d’inventar el seu futur.

Assenyala que la constitució de la UNESCO parla dels principis democràtics i ens reconeix a tots iguals en dignitat. L’educació és més que capacitació i ens cal una educació per a tots i durant tota la vida. És hora que deixin de manar els mercats i repensar una educació que posi al seu lloc els principis ètics que són els que poden ajudar a repensar i transformar la societat. Afirma que estem a prop del nou coneixement que proclama La Carta de la Terra i és en les bases d’aquests documents en el que ens hem d’inspirar. Educació post 2015 segur contribuirà a un nou començament.

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

 

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar