Reptes de l’escola, un enfocament local amb visió global - Begonya Parés

  • Data 03/06/2015

La Begonya Parés @BegonyaParsTegi en el marc del projecte «Educació post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» (http://www.edupost2015.cat/), presenta l’escola i explica que el centre es basa en branques considerades fonamentals, entre les quals es troba l’@Flaix, projecte en col·laboració amb la Universitat Autònoma, que estimula i potencia la lectura i l’escriptura mitjançant les noves tecnologies, treballa l’atenció a la diversitat i millora l’aprenentatge col·laboratiu. 

A continuació la directora d’aquest centre escolar, descriu els eixos prioritaris en els quals s’hauria d’enfocar l’educació dels propers anys: l’educació en valors, l’educació en la igualtat i l’equitat, considerant la diversitat un element enriquidor per a les famílies i pels alumnes. I pel que fa a l’organització interna de l’escola, la Begonya fa esment de la manca d’especialistes al centre, que ajudaria a disminuir la pressió amb la que treballen molts mestres. 

Pel que fa a les aportacions de Catalunya a l’Agenda Educativa Global, la directora del centre Concepción Arenal remarca el procés d’immersió lingüística, eficient i eficaç, que ha permès conèixer tant el català com el castellà. Pensant en l’escola del futur, ella pensa que l’escola hauria de ser més oberta, tant pel que fa cap a l’exterior com pel que fa a l’organització i estructura del propi centre. Així mateix, considera el currículum actual estret i exposa que el Pla d’Autonomia de Centre hauria de ser, justament, més autonòmic. 

«Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» és un projecte liderat pel Centre UNESCO de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, orientat a fer una contribució al debat sobre la revisió dels objectius per a l’educació mundial post 2015 que està promovent UNESCO. 

Per tal de poder contribuir a aquest debat mundial, el projecte «Educació Post 2015. Equitat i qualitat per a tothom» convoca a la comunitat educativa de Catalunya a presentar les seves reflexions i propostes per als propers 15 anys a través de diferents mitjans i formats.

Per a més informació: http://www.edupost2015.cat/ #Edupost2015

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar