Seminari web "L'educació com un bé comú" - Partit dels Socialistes de Catalunya

  • Data 28/01/2016

L'educació com un bé comú. Reflexió a partir de l'informe de la UNESCO "Repensar l'educació - Vers un bé comú mundial". Per Ana del Frago Barés, Partit dels Socialistes de Catalunya.

http://www.debats.cat/ca/leducacio-co... #debatseducacio

A Catalunya fa anys que intentem superar la dicotomia públic-privat. Ara el concepte de l’educació entesa com un “bé comú” referma aquesta línia de pensament i en matisa alguns aspectes.

Per això, en el proper webinar volem tractar la visió de l’educació dels principals partits polítics catalans, per tal de poder reflexionar sobre les actuacions del nou govern de la Generalitat.

En concret, aquest webinar o seminari en línia els volem preguntar:

- Quina visió tenen de l’educació des del punt de vista de bé públic, bé privat o bé comú?

- Com concretarien aquesta visió en el nostre sistema educatiu?: un sistema educatiu d’escolarització universal, uns espais educatius no formals cada vegada més amplis, una societat educadora (famílies, mitjans de comunicació...) potser poc implicada en l’educació...

- Quines línies de política educativa proposen per a l’educació catalana? I com concretarien la proposta de la UNESCO per tal que l’educació sigui un bé comú?

- Quin paper reserven a cada un dels principals agents de l’oferta educativa actual: administració pública, centres concertats, centres privats...?

- Quines mesures de caràcter immediat proposarien per a la millora de l’educació?

La Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya us conviden a aquest webinar conduït per Ismael Peña-López, professor de la Universitat Oberta de Catalunya, als Estudis de Dret i Ciències Polítiques, així com investigador al Internet Interdisciplinary Institute i l'eLearn Center de la UOC.

Per més informació: http://www.debats.cat/ca/leducacio-co... #debatseducacio

 

Publicacions i vídeos

Contingut relacionat

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar la informació que es fa pública al nostre lloc web i recopilar informació estadística. Si es continua navegant, considereu que s’accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració i obtenir més informació aquí.

Acceptar